A One UI 3 része az új fotós trükk, amelyről csak kevés helyen adtak hírt – a Galaxy S21 mobilok bemutatóján beszélt erről a Samsung. 

A Samsung a Galaxy S21 mobilok bemutatója során az új One UI 3 felület részleteiről is beszélt. Ez persze nagyjából pont ugyanolyan, mint eddig volt, ezért sem tulajdonított a dolognak különösebb figyelmet a legtöbb lap. Van azonban egy érdekes fotós trükk, amit a Samsung beépített a One UI 3-ba.

Ez pedig képes törölni a fotókról egyes objektumokat, konkrétan embereket is. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy készítünk egy fotót, majd elegendő megérinteni a háttérben látható embereket, a mesterséges intelligencia pedig mindent elvégez helyettünk. Ez régebben csak komoly képszerkesztési tudással és programmal lett volna megoldható elfogadható minőségben.

Természetesen korai még megmondani, hogy az új funkció mennyire működik jól. Elvégre egy objektum fotóról való eltávolítása és a háttér intelligens kitöltése nem új dolog, de nagy kérdés, hogy lesz-e olyan jó, mint mondjuk az Adobe Content-Aware Fill eszköze vagy egy képszerkesztéssel foglalkozó ember.

Ha a Samsung megfelelő minőségben tudja hozni ezt a funkciót, akkor ez látványos trükk lesz a Galaxy-mobilok tulajdonosai számára. Elsőként a Galaxy S21 mobilokon lesz elérhető, később minden Android 11-es Galaxy eszközön.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung