Valaki rendőrségi helikopternek vezette a drónját, börtönbe kerül

A helikopter utasai nem sérültek meg, azonban a kaliforniai férfire így is börtön vár, amiért a drónját a légijárműnek vezette. 

Börtönbüntetésre ítéltek egy kaliforniai férfit Amerikában, amiért az egy rendőrségi helikoptert talált el a drónjával. Andrew Hernandez a vád szerint nem biztonságosan üzemeltette a drónját. Ilyen esetben 1 év börtön és 250 000 dollár a maximum kiszabható büntetés.


A történet szerint Hernandez egy kis drónt küldött fel, hogy a Hollywoodban lévő otthona melletti bűncselekmény helyszínét megnézze. A drónt viszont egy oda érkező rendőrségi helikopter útjába vezette, ami az ütközés hatására kényszerleszállást hajtott végre.

Végül személyi sérülés nem történt, bár állítólag nem sokon múlt a dolog, a drón miatt ugyanis lezuhanhatott volna a helikopter. A drón memóriakártyája alapján azonosították annak tulajdonosát, majd novemberben eljárást indítottak ellene. Áprilisban dől majd el, hogy ténylegesen le kell-e töltenie a kiszabott börtönbüntetését az illetőnek. Van rá esély, 2017-ben ugyanis 30 napra bezártak egy férfit, aki egy nőt talált el a drónjával.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Mid Michigan College

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?