2020 Game névvel internetes játék készült a tavalyi év szörnyűségeiről: a mindössze pár perces játék abszolút ingyenes, a böngészőből indítható és mobilon és asztali gépen is játszható. 

A tavalyi év nem volt könnyű, és bár a többség szíve szerint azonnal elfelejtené, ha valami okból kifolyólag újra akarnád élni, akkor nem kell mást tenned, mint elindítani a 2020 Game játékot, amely szép sorjában végigvezet téged a tavalyi év nem mindennapi eseményein.

Max Garkavyy programozónak fél évébe telt elkészíteni a jópofa játékot, amelynek minden szintje egy-egy tavaly történt esemény köré összpontosul. A böngészőből indítható játék az ausztrál erdőtüzekkel veszi kezdetét, ahol koalákat kell kimenekítenünk az égő erdőből, de természetesen nem maradhat el a COVID-járványos időszak sem a karanténnal és a WC papír-krízissel karöltve. Kalandozhatunk emellett a bezárt edzőtermek, éttermek és mozik világában is, miközben a levegőben szálldosó tüskés vírusrészecskék elől menekülünk. 

2020-game
Fotó: The Verge

Nem maradhatott ki a játékból Joe Biden és Donald Trump elnökségért folyó küzdelme sem, emellett pedig a TikTok elképesztő sikerébe is betekintést nyerhetünk. A játékot egyébként mobilról is indíthatjuk, ez esetben érdemes oldalra fordítani a készüléket – ahogy arra maga a program is felhívja a figyelmet.

Egy szó mint száz, a 2020 Game szépen végigmenetel a tavalyi év nem túl vidám eseményei között, miközben egy még rosszabb jövőt is felvillant, némileg vicces formában, hiszen a játék szerint zombik, űrlények és maga Godzilla is tiszteletét teszi majd nálunk 2021-ben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!