A SATA SSD-k krémjének tekinthető a Samsung 870 EVO, ami elég gyors és nem is túl drága. 

A Samsung 870 EVO SSD-sorozatának legkisebb tagja 250 GB tárhelyet garantál, a legnagyobb pedig 4 TB-ot. Mindegyikbe a gyártó legújabb kontrollere és V-NAND 4-bit MLC flash memória került, a maximális, szekvenciális olvasási és írási sebesség pedig 560 és 530 MB. Ez konkrétan a SATA III-as szabvány maximuma is.

A véletlenszerű írási és olvasási sebességek is jók: a másodpercenkénti I/O-műveletek száma 98K és 88K. Mindez pedig azt is jelenti, hogy igazából teljes mértékben kimaxolta a Samsung azt, amit SATA III-as felületen egy SSD-vel össze lehet hozni.

A 870 EVO-t a Samsung alkalmi használatra szánt laptopokba és asztali gépekbe ajánlja, és olyan sorozatnak tekinti, ami vonzó elegyet jelent teljesítmény, megbízhatóság és kompatibilitás szempontjából. Az előző generációhoz képest a teljesítmény 30 százalékkal javult, és 5 év garancia van minden meghajtóra.

Persze nem olyan gyorsak ezek az SSD-k, mint az új PCIe-meghajtók, de cserébe a 250 GB-os csak 40 dollár, és a 4 TB-os is csak 480 dollár.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung