Történelmi pillanathoz érkezett el a Netflix 2020 negyedik negyedévében, mivel a streaminszolgáltatók közül elsőként érte el a 200 millió előfizetőt. 

Több mint 8,5 millióan fizettek elő a Netflix-re 2020 utolsó negyedévében, így már 200 milliónál is több előfizetővel büszkélkedhet a streamingszolgáltató, mindezt úgy, hogy csak 6 millió új előfizetővel számoltak a tavalyi utolsó negyedévben, ám a járvány miatt csaknem 2,5 millióval több, 8,51 millió felhasználó fizetett elő a szolgáltatásra.

Tavaly összesen 36 millió új előfizetőt szereztek, ezzel pedig a rekordévnek számító 2018-as évet is túlszárnyalták. Mostanra több mint 500 produkciójuk tart már az utómunkánál vagy vár a bemutatásra, amiben benne szerepel az idei évre tervezett 71 filmjük is. Az előzetes tervek szerint idén hetente legalább egy vadiúj filmre számíthatunk majd a Netflixen.

netflix
Fotó: Netflix

Tavaly év végi legnépszerűbb Netflix sorozatok között szerepelt a II. Erzsébet királynő uralkodásáról szóló politikai drámasorozat, A korona, de szintén elképesztő sikert aratott Walter Tevis 1983-as azonos című regénye alapján készült A vezércsel is, amelyet bemutatása első négy hetében 62 millió előfizető háztartásában néztek. Ami pedig a filmeket illeti: a George Clooney főszereplésével és rendezésében készült Az éjféli égbolt, és a Karácsonyi krónikák: Második rész című amerikai karácsonyi-filmvígjáték is sokakat vonzott a képernyők elé az év vége közeledtével.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!