Nevetséges hirdetések – idióta reklámok! 2. rész

Évek óta folyamatosan bővülő gyűjteményünkből választottunk ki újabb öt pazar darabot. Jöjjenek az nonszensz, nevetséges hirdetések és/vagy idióta reklámok.

Ahogy az ember minden nap olvasgatja a technológiai iparág szereplőinek oldalait, a sokszor bárgyú sajtóközleményeket, a régi anyagokat, igen sokszor találkozik égbekiáltó ökörségekkel. És nem pusztán a szövegekben, hanem a képek vagy konkrét kreatívok, reklámok között is irgalmatlan marhaságokba lehet beleszaladni.


Egy ideje már elkezdtük ezeket lementeni, eltárolni, kezdetben csak a magunk szórakozására, hogy mutogassuk egymásnak, barátainknak. De a múltkor úgy döntöttük, hogy megosztunk e féltő szeretettel ápolgatott (nem :)) gyűjteményből néhány darabot. Az akkori válogatás sikeresnek bizonyult, tetszett a drága olvasóknak, úgyhogy most jöjjék a folytatás!

Mit nézel papa?

idióta reklámok

Ez ez egyik örök kedvencünk. Az Elfoglalt Üzletember rossz helyre tette a monitort, konkrétan az ablakpárkányra, rá a gépre. Ott nincs hely billentyűzetnek vagy egérnek, és nem is használaton kívüli eszköz, hiszen a látványos grafikon látszik a képernyőn. Nappal pedig értelemszerűen használhatatlan, hiszen az erős külső fény miatt nem nagyon látszódik semmi a monokróm képernyőn. Ráadásul pontosan ezt a gépet, a Philips P3100-at reklámozzák ezzel a fotóval, szóval nyilván ezt használja a képen látható úr is. De akkor vajon mit bámul ilyen meredten, jegyzetfüzettel az ölében, telefonnal a fülén, láthatóan katatón állapotban? Egy pókot? A falat? Örök kérdés.

Új retró

idióta reklámok
Jeah! Az „új retró” stílus, az olyan lehet, mint a „sós édeskömény” vagy a „fehér feketecsoki”. Vagy az „okos baromság”.

Jó szerkó

idióta reklámok

Ezekre a ruhákra egyszerűen nincs épkézláb magyarázat. Vajon mi volt a mesterterv? Hogy meggyőzzenek azzal, hogy a farsang alatt is érdemes felugrani pötyögni egy kicsit a kikapcsolt számítógépen?

Összekeverte a zuhannyal

idióta reklámok

A szép hölgy láthatóan összekeverte a zuhanyrózsával a telefont. Legalábbis amit jelenleg művel vele, annak egész egyszerűen semmi értelme nincsen. A legjobb szándékkal is csak azt mondhatnánk, hogy szelfizni próbál. De hát 10 centire a fejétől? Egy fejjel lefele fordított, ferde telefonnal? Nem nagyon áll össze a dolog.

Forradalmi gép

idióta reklámok
Az egyik legelső hordozhat számítógép, az Osborne 1 tényleg forradalmi gép volt. De talán a szovjetek elleni forradalmat kirobbantó afgán felkelőkkel (legalábbis rájuk tippelünk) promózni egy kicsit erős. Nem csak ma, hanem 1982-ben is.

+1 – Darwin-díj

idióta reklámok
Sajnos nem tudjuk eldönteni, hogy ki a hülyébb: Aki így kamerázik a római csúcsforgalomban (ott MINDIG csúcsforgalom van) egy 450 000 forintos, dögnehéz telefonnal a kezében. Vagy a sofőr, aki nem az utat nézi egy ilyen szituban, hanem a kamerába vigyorog. Mindegy, a Darwin-díjat mindkettő megkaphatja!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?