Hat darab RTX 3080 felhasználásával lett bitcoin bányászgép abból a BMW i8-ból, amit egy digitális bányász alakított át a célnak megfelelően. 

Ahogy mostanság látszik, a bitcoin masszívan hasít, sőt, szinte kilőtt az egekbe, ami többek között azt hozta magával, hogy  mezei felhasználók kénytelenek vagyonokat költeni videokártyára, ha például játszani szeretnének. Mindez nem gátolta a Simon Byrne nevű bányászt abban, hogy egy BMW i8-at tele pakoljon Nvidia RTX 3080 típusú videokártyákkal, és a hozzájuk tartozó egyéb hardverekkel. A hibrid szuperautóba a Techeblog szerint nem kevesebb, mint hat GPU került, ami nem csak számában, de pénzben sem elhanyagolható mennyiség. Ezzel Simon számára lehetővé vált, hogy akkor is üzemeljen a bányája, ha éppen úton van. Elmondása szerint egyébként a bitcoinnal évi 40 millió forintnak megfelelő dollárt keres.

Kép: Techeblog

Ennek tükrében nem annyira meglepő, hogy a beruházás csak a kártyák tekintetében legalább 8.000 dollár volt, a többit nem is számítva. Ez egyébként 2,4 millió forintnak felel meg, tehát elhanyagolható része annak, amit a srác keres. Hozzá kell tenni, maga az installáció nem nevezhető éppen problémamentesnek, hiszen tekintve, hogy a konfiguráció melegedése miatt nem lehet vele csukott csomagtartóval közlekedni. Ami viszont meglehetősen dühítő, hogy maga a tulajdonos sem feltétlen azért hozta létre, mert annyira szeretne autóból bányászni, hanem azért, mert borsot kívánt törni a játékosok orra alá. Ők azok, akik igazi vesztesei a bitcoin-őrületnek, hiszen ahogy cikkünk elején is írtuk, mindez derekasan feltornászta a videokártyák árát.