Praktikus új funkciót tesztel a Netflix: az alvásidőzítő segítségével előre beállíthatjuk, mikor kapcsoljon ki az alkalmazás. 

Elsőként az androidos appokban jelent meg a sokak számára praktikus funkció, melynek lényege megegyezik a televízióban működő elalváskapcsolókkal, azaz lehetővé teszi az alkalmazás automatikus bezárását, például egy film vagy egy sorozat adott epizódja végeztével.

Ha a teszt sikeresnek minősül, és a Netflix felhasználóinál is igény mutatkozik az új funkcióra, akkor a Netflix-applikáció mellett más platformokon (okostévén és számítógépen) is megjelenhet az alvásidőzítő. Az újítás célszerűnek tűnik, már csak abból kiindulva is, hogy az időzítőnek hála elkerülhető a sorozatok epizódjainak felesleges lejátszása (míg mi édesdeden alszunk), nem is beszélve arról, hogy reggel nem egy teljesen lemerült mobil vagy tablet fogad minket.

netflix-alvásidőzítő
Búcsút inthetünk a reggelre lemerült készülékeknek. Fotó: Aroged

Rengeteg más alkalmazás is rendelkezik már alvásidőzítővel, különös tekintettel az audió-fókuszú alkalmazásokra, mint  például a Spotify, a Pocket Casts, vagy a Pandora. Mivel kifejezetten sokan szeretik elalvás előtt kedvenc zenéiket, hangoskönyvüket, vagy akár podcastjüket hallgatni az okostelefonjukon, így nem csoda, ha elsőként ezeknél az appoknál jelent meg az elalváskapcsoló, bár már nagyon itt volt az ideje, hogy végre a Netflixen is felbukkanjon az igen-igen hasznos funkció.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!