Képünk illusztráció. Fotó: Nikkei Asia

Világjárvány idején nincs is jobb, mint ott tolongani a káosz közepén azért, mert éppen érkezett egy új PlayStation 5 szállítmány. 

Amikor november közepén megjelent a PlayStation 5, elég gyorsan elkapkodták, és bár akkoriban a Sony még nem feltétlen a vírus miatt hivatkozott a készlethiányra, a helyzet azóta sem javult túl sokat. Olyannyira, hogy olykor ha valahová érkezik egy adag, akkor ott szinte háborús helyzet alakul ki, hiszen mindenki szeretne magának egyet. Nem volt ez másként most Japánban sem, ahol Tokió ismert bevásárlónegyedének, Akihabarának egy boltjában alakult ki káosz. Mégpedig amiatt, mert az üzlet nem lottósorsolás jelleggel adta el a frissen érkezett 300 darabos készletet, hanem érkezési sorrend szerint kívánta értékesíteni.

Ebből aztán természetesen tolongás lett, amit végül a kiérkező rendőrök fékeztek meg. Tekintve, hogy az eladók nem tudták kontroll alatt tartani az eseményeket, az üzleti tevékenység az ajtónyitás után 10 perccel már véget is ért. Valószínű, hogy a bolt tanult az esetből, tehát következő alkalommal már biztos nem követ el ilyen butaságot, hanem lottó jelleggel intézi az eladásokat. Habár Japánban elég jó a vírushelyzet, az biztos, hogy ennyi ember összezsúfolódva, még ha maszkot is viselnek, komoly expozíciót jelenthet fertőzés tekintetében. Ami pedig a PlayStation 5-öt illeti, beváltott minden hozzá fűzött előzetes várakozást, sőt, a kontroller adaptív rezgései komolyan tudják fokozni a játékélményt.