Ennyire jó az iPhone 12 mini kamerája

A DxOMark is letesztelt az iPhone 12 mini kameráját, és a 14. helyet ítélte oda a készüléknek a toplistán. 

Az Apple iPhone 12 mini mobilja az eddigi eladási statisztikák alapján üzleti szempontból bukásnak bizonyult, azonban akinek ilyen kompakt megoldásra van szüksége, az a kamerák kapcsán nyugodt lehet. A DxOMark is letesztelte a készüléket, és arra jutott, hogy fotózásban és videózásban is elég erős, ezért a toplistán a 14. helyet ítélte oda az eszköznek.


Mindez persze nem meglepő, hiszen hardverben és szoftverben sem tér el elvileg semmiben az iPhone 12-től a mini verzió. A DxOMark emberei dicsérték az expozíciót, a fókuszt, de a zajjal és a fehéregyensúllyal nem mindig voltak teljesen elégedettek.

A riválisokhoz képest bizonyos körülmények mellett gyengébb volt továbbá az iPhone 12 mini dinamikatartományban, például beltérben, amikor ablak is volt a háttérben.

Összességében azonban nem túl meglepő, hogy az iPhone 12 és az iPhone 12 mini pontszáma azonos. A Pro változatok pedig többet kaptak a zoomkamerájuk miatt.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: AppleInsider, Moneycontrol

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?