Elárulta a Sony mennyi PS5-öt értékesített tavaly

Tavaly novemberben került piacra a PlayStation 5, a Sony pedig elmondja mennyit adott el belőle. 

A Sony friss pénzügyi jelentése szerint 2020-ban 4.5 millió PlayStation 5-öt értékesített – viszonyításképpen 2013 novemberében megjelent PlayStation 4-ből anno 4,2 milliót adtak el 2013 végéig.


A Sony játéküzlete összességében sokkal jobban teljesített, mint egy évvel ezelőtt, Daniel Ahmad elemző szerint valójában ez volt a legjobb negyedév (vagyis 2020 októbere és decembere között időszak) a PlayStation történetében. A bevételek 883,2 milliárd jenre (8,4 milliárd dollárra) nőttek – részben a PS5 eladásai miatt is -, ami az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz mérten 40 százalékos növekedést jelent.

Az elemző arról is beszámolt, hogy a PS5-t olcsóbban árulják, mint amennyi a gyártási költsége, így bár maga a konzol veszteséges, a hozzá kapcsolódó szoftveres és hardveres eladások bőven ellensúlyozzák a kiesést. Ami a konzolokat illeti, a 4.5 millió eladott PS5 mellett 1,4 millió PS4-et is pénzzé tettek, emellett 103,7 millió játékot is elpasszoltak a negyedév során. A Spider-Man: Miles Moralesből például 2020 végéig 4,1 millió példány fogyott.

playstation-5-sony
Spider-Man: Miles Morales Fotó: GamingBolt

A pénzügyi jelentésből is jól látszik, hogy mennyire népszerű a PS5, amely már egy ideje hiánycikk is. Hogy a Sony mikor tud majd tetemes mennyiségű konzolt leszállítani világszerte, az egyelőre még kétséges, de egyes pletykák szerint mindez akár hónapokba is telhet.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?