Tarol a zoom kecske biznisz – Vagyonokat hoznak a videokonferenciára kibérelhető jószágok

A jószágok becsatlakoznak a chatbe, és amíg a fejesek okoskodnak az egyik ablakban, ők békésen falatoznak a másikban, eközben pedig mindenki remekül szórakozik. A zoom kecske projektet már másolják is!

A járvány és az ezzel járó kényszerű bezártság miatt jelentősen megnőtt a videokonferenciák, videós chatek jelentősége és száma. A korábbi értekezletek, megbeszélések és tárgyalások jó része ma már (még?) ilyen formában zajlik. Tehát az emberek nem irodákban gyűlnek össze, hanem mindenki máshonnan csatlakozik be. Értelemszerűen ennek köszönhetően részt lehet venni a fontos meetingen akár a lakás hálószobájából, teraszáról, a tengerpartról vagy akár egy istállóból is.


zoom kecske

Na és pont ezt használta ki Dot McCarthy, az angliai Lanchashire-ben élő gazdálkodó. A farmján van egy rakat állat, többek között egy csomó kecske is. Heccből feladott egy hirdetést, hogy a kecskéi részt tudnak venni bármilyen videokonferencián hostessként, természetesen némi pénzért cserébe. Tehát amíg a főnökök, munkatársak okoskodnak az egyik ablakban, addig se kell unatkozni, mert lehet nézni a vidáman falatozó kecskéket. A legnagyobb meglepetésére az ötletre ráharaptak egy csomóan, és nagy cégek online meetingjeire is hívják az állatokat. A zoom kecske projekt beütött, hiszen a jószágok nagyon népszerűek, és eddig már 50 000 fontot, azaz nagyjából 20,5 millió fontot tejeltek a gazdájuknak pusztán a mellékállással.

zoom kecske
úgy lehet kibérelni őket, mint a hostesseket

Ráadásul a mekegők üzleti sikerét felkapta egy angol tv csatorna is, úgyhogy várhatóan még ennél is nagyobb lesz majd a bevétel. Az üzleti modell egyébként azóta már terjed, hiszen felbukkantak azok, akiktől lámát vagy nyuszit lehet bérelni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?