Egy YouTuber megjavított egy összetört összehajtható Samsung Galaxy Z Flip mobilt, de az elmondása szerint ilyen drága javítással még nem volt dolga. 

A gyártók és a YouTuberek igyekeznek elhitetni a vásárlókkal, hogy jó ötlet 1500-2000 euróért egy trendi, összehajtható mobilt vásárolni, mert az a jövő készüléke. Arról már kevesebbszer beszélnek, hogy ezekre is csak 1-3 évig jön szoftverfrissítés, a kijelző pedig akár egy óvatlan mozdulattól, a körmünktől is végleg megsérül. Sajnos az átlagnál jóval sérülékenyebbek ezek a készülékek.

Hugh Jeffreys, egy ausztrál YouTuber arra volt kíváncsi, hogy ha valaki érdeklődik a mobilok javítása iránt, egyedül, otthon, meg tud-e javítani egy törött Samsung Galaxy Z Flipet?

Ezért maga vette meg a szükséges kijelzőt, töltőportot, hátlapi panelt. Végül közel új állapotba tudta hozni a Galaxy Z Flipet, és az tökéletesen működött is. A gond csak az, hogy kizárólag az alkatrészekért 760 dollárt fizetett. Ennyiből egy felső-középkategóriás vagy tavalyi csúcsmobilt is vehetett volna. Amerikában pedig 1449 dollár egy Galaxy Z Flip, vagyis a javításra az eredeti vételár felét költötte.

A YouTuber tapasztalatai is igazolták, hogy nagyon az elején vagyunk még az összehajtható mobilok korszakának, évekig biztosan nem lesznek olcsó modellek ebben a kategóriában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Hugh Jeffreys