microoled

A MicroOLED technológia minden korábbinál keskenyebb képernyők elkészítését teszi lehetővé, aminek köszönhetően ultravékony mobil eszközök jöhetnek.

A Nikkei értesülései szerint az Apple a TSMC chipgyártóval karöltve már egy ideje intenzív kísérleteket folytat a kijelző szektorban is. Ennek eredményeként a vállalat jól halad a MicroLED képernyőkkel, amelyeket a telefonjaikba és egyéb viselhető eszközeikbe építenének be. De mivel ezt már lehet tudni egy ideje, ezért ezen igazán nem hökkent meg senki.

Azon viszont már inkább, hogy a jelek szerint az Apple nagyon ráfeküdt egy jövőbeni lehetséges kijelzőtechnológia, a MicroOLED fejlesztésére is. Ennél nem a szerves fénykibocsátó anyag nem egy üveglapon kap helyet, mint a mai tévékben és telefonokban, hanem magán a félvezetőket tartalmazó aljzaton. Ennek köszönhetően pedig minden korábbinál vékonyabb mobil eszközök előállítására nyílik lehetőség.

Ez a megoldás alapvetően az olyan eszközöknél válhat be, ahol fontos a méret és a súly csökkentése, tehát a tévéket, monitorokat jó eséllyel nem érinti majd. Viszont a mobil eszközök szegmensében (telefonok, viselhető eszközök, AR szemüvegek és egyéb kiegészítők) forradalmi változást hozhat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!