A Xiaomi nagy mértékben növeli a kutatás-fejlesztésre fordított pénz mennyiségét, ezzel egyszerre az ezen dolgozó munkaerő létszámát is. 

Az utóbbi hetekben arról pletykálnak, hogy a Xiaomi sok más újdonság mellett hamarosan bemutathatja a Mi Mix 4-et, a Mi Fold összehajtható mobilt és a Mi Pad 5 táblagépet is. A sort pedig a Mi 11 globális változatának bemutatójával nyitotta. Az várható volt, hogy Európában sokkal drágább lesz, mint Kínában, sajnos Magyarországon ez 300 ezer forintos indulóárat jelent, ami már nem olyan kedvező (és bár olcsóbb, mint egy Galaxy S21, sok dolog hiányzik a Mi 11-ből, a fő kamera is több éves hardvert kapott, telefotós egység pedig nincs is).

Nagy esély van továbbá a Mi 11 Pro és a Mi 11 Ultra érkezésére is, már csak azért is, mert Lei Jun ügyvezető maga árulta el, hogy a kutatás-fejlesztési részleghez hamarosan 5000 újabb mérnök érkezik, a részleg költségvetését a tavalyi 1,55 milliárd dollárról pedig 2,2 milliárd dollárra emelik.

Természetesen az új eszközökkel kapcsolatban semmi sem biztos, de a pletykákból nincs hiány. Az új Mi tabletek például akár érintőtollat is kaphatnak, és akár a prémium kategóriát is megcélozhatják.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Xiaomi Today, Giztop