Nem vetítik tovább a magyar tévék a The Walking Dead szériát, mert a tavaly év végén megszűnt RTL Spike után nem találtak neki új csatornát.

Felesleges is várni a The Walking Dead soron következő, 10. évadjára a magyar rajongóknak, ugyanis a tavalyi év során megszűnt RTL Spike csatorna után úgy tűnik, nem lel gazdára a zombis képregényadaptáció. A széria első 8 évada a FOX csatornán futott, melynek megszűnése után a Viacom tulajdonába tartozó RTL Spike csatornára került át. 2020-ban azonban ez a csatorna is bemondta az unalmast, így a sorozat magyarországi sugárzása veszélybe került.

Mi több, komoly veszélybe, jelenleg ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy a The Walking Dead további vetítésének lőttek, hiszen a jogokat birtokló Viacom nem lát esélyt arra, hogy helyet találjon a sorozatnak jelenlegi csatornáik között. Az sem segíti a horrorszériát, hogy már a 9. évad is csak kevés embert tudott a képernyők elé vonzani itthon. Amerikában jelenleg a sorozat 10. évadjánál tartanak, a tizenegyedik, egyben utolsó évad pontos érkezéséről egyelőre nem tudni (cserébe viszont február 28-tól érkeznek a bónuszrészek, amelyek még a 10. évadhoz kapcsolódnak). Természetesen csak az anyasorozatnak lesz annyi, a TWD-világnak nem, hiszen a jövőben számos kapcsolódó spin-off is érkezik.

the-walking-dead
Fotó: GamesRadar

A Sorozatwiki megkereste az AMC hazai tévéadóját üzemeltető médiavállalatot – ez a csatorna birtokolja a jogokat a tengerentúlon -, de arra a kérdésre, hogy itthon átvennék a soron következő epizódok vetítését, kitérő választ adtak. Jelen állás szerint, tehát úgy néz ki, hogy Magyarországra már nem érkezik el a nagysikerű széria tizedik évadja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!