A Huawei levadászná a PlayStationt és az Xboxot

A pletykák szerint játékgéppel készül a kínai cég. Jöhet a Huawei konzol, és a cél a gamer piac meghódítása.

A Huawei nehéz napokat él át mostanában. Az amerikai embargók miatt az eladásai radikálisan lecsökkentek, elvesztette, legalábbis ideiglenesen, erős mobil piaci pozícióit. Sőt, a holdingnak meg kellett válnia az évek során felépített Honor márkától, de a cég még mindig nem adta fel a harcot.
Legalábbis azt beszélik, hogy a konszern kinézte magának a gamer szektort, és komoly lépéseket tesz annak meghódítása érdekében. Egyrészt az már biztos, hogy a cég hamarosan piacra dobna gamer notebookokat. Ez azért annyira nem nagy meglepetés, hiszen a Huawei már egy ideje kínál konzumer mobil eszközöket, várható volt, hogy idővel játékosoknak szánt laptopokat is beemelnek kínálatukba.


huawei konzol

Az azonban sokkal-sokkal izgalmasabb, hogy a pletykák szerint a Huawei egy játékkonzolt fejleszt! JÁTÉKKONZOLT! Az Xbox és a PlayStation babérjaira tör, sőt nyugodtan idevehetjük a Nintendo Switchet is. Az mondjuk jó kérdés, hogy mégis hogy akarják megkerülni az amerikai (nemzetközi) embargót, de biztos erre is kifőztek már valami mesteri tervet. Sajnos a tervvel kapcsolatos pontos részletek még nem ismertek, de reméljük, hogy idővel okosabbak leszünk. Mindenesetre egy eléggé megbolygatná a dolgokat, ha a nagy kínai cég, mögötte az állampárttal betoppanna egy ilyen kompetitív szektorba. Az biztos, hogy ha megérkezik a Huawei konzol, az nagyot fog szólni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?