Egy mesterséges intelligenciát használó appot rakott össze a Canon, ami segít a legjobban sikerült fotók kiválasztásában. 

Néha igen nehéz kérdés arról dönteni, hogy a sok fotó közül melyeket tartsuk meg. A Canon segítene felgyorsítani a folyamatot, létrehozott ugyanis egy új appot, ami segít a fotókönyvtárból kiválasztani azokat a képeket, amelyek tényleg a legjobban sikerültek. Így aztán felgyorsítja a válogatás folyamatát.

Az új app természetesen mesterséges intelligenciát és gépi látási algoritmust használ a modern trendeknek megfelelően, és akkor is működik, ha a vizsgált fotók nem egyformák. A szoftver nézi, hogy éles-e a fotó, nem túl zajos-e, illetve az érzelmeket is vizsgálja, vagy, hogy nyitva van-e az emberek szeme.

A keresés végén az app javaslatot tesz a legjobb fotók megtartására és a többi törlésére. Albumok létrehozását is segíti továbbá.

Az iOS-re írt app ingyenesen letölthető, de 3 napos próba után havi 3 vagy évi 15 dollárba kerül a használata. Hasonló megoldással állt elő korábban az Adobe a Lightroom Creative Cloud kapcsán is egyébként.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: TechRadar, Canon