Már meg sem lepődünk azon, hogy egy újabb A Simpson család-jóslat vált valósággá, ezúttal a vakcina körül kialakult helyzettel kísérteties a hasonlóság.

Szinte már regényt lehetne írni arról, hogy A Simpson család hány ízben jósolta meg a közelmúlt meghatározó történéseit. Hogy mindez a véletlennek, vagy a készítők jövendőmondó képességének tudható be, azt senki nem tudja, az mindenesetre igaz, hogy a Fox csatorna ikonikus sitcomjának egyes abszurd poénjai a való életben is megismétlődtek.

A teljesség igénye nélkül: a sorozat előre látta a The Shark nevezetű amerikai toronyház megépítését, a Higgs-bozon tömegének értékét, a videotelefonálást, hogy Donald Trump elnökségéről már ne is beszéljünk. Jelenleg pedig nagyon úgy tűnik, hogy ismét megvalósult egy Simpson család-jóslat.

A 12. évad The Computer Wore Menace Shoes című részében Homer megszállottja lesz annak az összeesküvés-elméletnek, amely szerint az influenza elleni oltásokkal elmekontrolláló anyagot akarnak bejuttatni az emberek szervezetébe. Homer mindent megtesz, hogy elkerülje az oltást, ám az epizód legvégén kap egy fagylaltot, amiben elrejtettek egy injekciós tűt, így véletlenül csak beoltja magát.

Nem nehéz párhuzamot találni a szóban forgó epizód és napjaink oltásellenes összeesküvés-elméletei, a vakcinával beadott chipek és társai között. Az már csak hab a tortán, hogy Oroszországban egyes oltóközpontokban valóban fagylaltot adnak az embereknek, ezzel csábítva őket arra, hogy oltassák be magukat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!