Home Hír Játékra (is) ideálisak lehetnek az új, beégésmentes Samsung Neo QLED tévék

Játékra (is) ideálisak lehetnek az új, beégésmentes Samsung Neo QLED tévék

samsung neo qled

Komoly gamer funkciókkal tömték ki idei Samsung Neo QLED top televíziókat: AMD FreeSync Premium Pro, HDR és ultra alacsony input lag.

A Samsung egy ideje már komolyan odafigyel a játékosok igényeire, ha a tévék fejlesztése kerül szóba. De 2021-re még feljebb kapcsoltak egy fokozattal, hiszen az új Samsung Neo QLED televíziókat kitömték egy rakat gamer funkcióval. A vállalattól származó infók értelmében e 120 Hz-es képfrissítési rátával operáló modellek megszületésében az AMD mérnökei is aktívan segítettek. A készülékek ennek köszönhetően támogatják az AMD FreeSync Premium Pro funkciót, valamint továbbfejlesztették az interpolációs technológiát, aminek következtében még jobb lett a mozgásmegjelenítés és a kontraszt HDR módban is.

samsung neo qled

Az input lagot sikerült letolni 5,8 millisecundumra, ami gyakorlatilag a legjobb gamer monitorok szintje. Az alacsony bemeneti késleltetés miatt a termékek pedig akár profi esportra is alkalmasak. A vállalat kiemelte a 100 százalékos színpontosságot, valamint a hatalmas színtérlefedettséget, és, hogy a MiniLED háttérvilágításnak köszönhetően a korábbinál valósághűbb, látványosabb lehet a képi világ. A cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a Samsung Neo QLED televízióknál nem kell beégéstől tartani, még akkor sem, ha hosszú órákon át ugyanaz a kezelőfelület jelenik meg a képernyőn. A tévék ráadásul támogatják az OTS+ technológiát, amelynél a térhatású hangok pontosan követik a kijelzőn látható tartalmak pozícióját.