Home Otthon Itt a hologramos okos vécé

Itt a hologramos okos vécé

okos vécé

A cél a maximális higiénia, úgyhogy sci-fi filmbe illő megolást fejlesztettek ki. A hologramos okos vécé előnye, hogy nem kell hozzá érni a felülethez.

A japán Murakami nevű cég alapvetően járművekbe szánt alkatrészek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Elsősorban kijelzőkre és tükrökre specializálódtak, de a jelek szerint a vállalatban ezen kívül még van felesleges innovációs tartalék.
Összeálltak ugyanis a Parity Innovations startuppal annak érdekében, hogy megalkossanak egy olyan vécét, amelynél a felhasználónak nem kell semmilyen olyan felülethez hozzáérnie a kezeivel, amihez más is hozzányúlhatott.

okos vécé

Így született meg a hologramos okos vécé, amelynél az egyes beállítások, opciók és paraméterek egy teljesen új felületen módosíthatóak és aktiválhatóak. Hologramos kezelőpanelt lehet használni, azaz a gombok virtuálisak, csak a levegőt kell döfködni, és a szenzorok tökéletesen érzékelik, hogy a felhasználó mit is választott ki.

A fejlesztők szerint ezt a megoldást remekül lehet majd használni lifteknél vagy akár ATM automatánál is. A hologramos okos vécé irányába nyilván azért fordultak, mert ezzel sokkal nagyobb ingyenes médiafigyelmet tudtak generálni, mintha csak szimplán bejelentettek volna egy liftes újdonságot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!