A piaci elemzők szerint durván harmadannyi telefont adnak idén el, mint tavaly, pedig 2020 is borzasztóan sikerült. 

Mint az köztudott, a Kína és az USA között zajló kereskedelmi háború részeként a Huawei rettenetesen komoly szankciók érték. Ezek következtében többek között a vállalat telefonjairól hiányoznak a Google szolgáltatások. Tehát például rengeteg megszokott alkalmazás, valamint a korábban megvásárolt virtuális javak is elérhetetlenné váltak emiatt.

Huawei bukás

A Huawei az első pillanattól kezdve lelkesen bizonygatja, hogy alternatív megoldása semmilyen problémát nem okoz majd a felhasználóknak. Azonban a jelek szerint Kínán kívül egyre kevesebben hisznek a cégnek. A Nikkei értesülései szerint idén csak 70 millió Huawei mobilhoz elég alkatrészt rendeltek be, és elemzők arra számítanak, hogy nagyjából 50 millió készülék fogyhat el, amely brutális visszaesés a tavalyi 190 millió, és pláne a két évvel ezelőtti 240 millió értékesített darabhoz képest.

Ráadásul ami igazán fájó lehet, hogy pont a felső kategóriában kerülhet nagyon nagy bajba a cég az ellátási nehézségek miatt, és ez volt az a terület, ahol korábban a Huawei brutális növekedést ért el. Konkrétan az 5G-s komponensekből lesz óriási a hiány, amely egyben lerombolhatja a cég “innovatív” nimbuszát is, hiszen az új generációs mobilkommunikációs szabványt támogatniuk kell a friss, modern készülékeknek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!