Tim Storms amerikai énekes és Guinness-rekorder a világ legmélyebb hangú torkával büszkélkedhet.

Bár a legtöbb énekesnek nehezére esik a legmagasabb vagy éppen legmélyebb hangok kiéneklése, Tim Storms-nak ez meg sem kottyan, legalábbis ami a basszusokat illeti. Storm képes 0,189 Hz frekvencián is énekelni, ami nyolc oktávval alacsonyabban van a zongora legalacsonyabb G-hangjánál. A férfi úgy nyilatkozott, hogy ha szükséges még ennél mélyebben is képes lenne hangot képezni.

A rekorder énekes 2012 óta birtokolja a világ legmélyebb hangú emberének címét, de időközben többször is megdöntötte saját rekordját. Storm saját állítása szerint sosem esett át a szokásos tinédzserkori mutáláson, és hangja az idő előrehaladtával csak még mélyebb lett. A férfi még azt is hozzátette, hogy legmélyebb hangját, csakis az elefántok hallanák meg.

Az énekes 2012-ben bukkant fel először, amikor a zeneszerző, Paul Mealor versenyét megnyerte, aki a kórusához kereste a legmegfelelőbb basszust. A megmérettetés több mint jól sikerült, hiszen Mealor nem csak egy tiszta mély basszust, hanem a világ legmélyebb hangjára lelt Storms személyében.

A Tim Storms mennydörgő orgánumát a lenti videóban meg is hallgathatjátok.

A legmélyebb női hang rekordját a wales-i származású Helen Leahey tartja, akit csak  „Bass Queen”-ként emlegetnek. A nő a D hangot is képes volt kiénekelni a nagyoktávon, így 2019 óta ő tartja a világrekordot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!