Kép: The Mirror

Ha Rick Astley, akkor “Never gonna give you up”, de így, 4K-ban és 60 fps-sel az első kockákkal kiváltja a szekunder szégyent.

Rick Astley nevét hallva az ember emlékeiből elemi erővel tör elő a “Never gonna give you up” című sláger dallamtapadása, ami az idők folyamán önálló életre kelve mémmé is vált. A dalhoz természetesen klip is készült, amin az énekes nagyjából ugyanazt a mozdulatsort ismétli bő 3,5 percen keresztül. A mesterséges intelligenciának köszönhetően mindezt már 4K-ban és 60 fps-sel is élvezhetjük, ami nem feltétlen válik előnyére a videónak. Persze nem szabad elfelejteni, hogy akkoriban, amikor 1987 első napján megjelent, teljesen rendben volt, de így, felskálázva kicsit olyan, mintha egy felsősökből álló maroknyi csapat forgatta volna telefonnal.

Ami pedig Rick Astley esetében érdekes, hogy a nevével tisztában lévő emberek sem nagyon tudnának említeni másik számot tőle, pedig akad a tarsolyában egy-kettő, mint például a Together Forever, de ez csak akkor jut eszünkbe, ha rákeresünk a munkásságára. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy 2002-ben mégis megjelent egy Greatest Hits válogatása, bár ha YouTube-on erre rákeresünk, akkor láthatjuk, hogy 18 percet tesz ki az egész. Nagyjából olyan, mint Haddaway és a What is Love, holott neki is van egy egész albuma, de arról semmi más nem futott be.