Már a Bloomberg is arról beszél, hogy az Apple saját, MagSafe-alapú vezeték nélküli akkucsomagot fejleszt az iPhone-okhoz. 

Több eltérő forrás is említette a napokban, végül pedig a Bloomberg is arról adott ki jelentést, hogy az Apple egy új MagSafe kiegészítőn dolgozik az iPhone 12 mobilokhoz. Egy mágnesesen rögzíthető, vezeték nélküli akkumulátorcsomagon, ami így könnyedén adhatna extra töltést az aktuális Apple okostelefonoknak.

A jól értesült források szerint a prototípusok gumírozott külsőt kaptak. Azt viszont még nem tudni, hogy ezeket az akkucsomagokat hogyan lehet feltölteni. Egyes tippek szerint kizárólag a MagSafe töltőn keresztül (ami kényelmi szempontból jó hír, hatékonyság terén katasztrófa, hiszen a vezeték nélküli töltés a mai napig nagyon veszteséges töltési megoldás).

A jelentések szerint a tesztelések során gondok akadtak a szoftverrel (és túlmelegedést is érzékeltek a mobilok), ami azt eredményezheti, hogy a termék csak később jelenik meg. Az sem kizárt, hogy az Apple végül az egész ötletet a kukába vágja. Így tett végül az AirPower töltőpaddal is a cég.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: MacRumors, 9to5Mac