Kép: Gadget Flow

Aki unja, hogy két keréken rója a köröket, mert elég neki egy is, ráadásul terepre vágyik, tekintetét az InMotion V11 felé fordítsa.

Elsőre cirkuszi huncutságnak tűnik az egykerekű bringák világa, holott azért nem annyira ritka látvány, igaz, nem is nevezhetjük általános városképi látványnak. Meg valljuk be, átlagember számára nehéz elképzelni, hogy fent lehet maradni egy olyan dolgon, amin sehol semmiféle kapaszkodó nincs a kezeink számára. Ettől függetlenül az InMotion V11 nem csupán annyit nyújt, hogy egykerekű elektromos bringa, hanem még terepre is ki lehet vele menni. Bár az már véleményes, hogy egyáltalán illik-e a kerékpár kategóriába sorolni, hiszen pedálja nincs, így inkább egykerekű segway, de akkor meg miért hasonlít az egykerekű kerékpárra?

Az InMotion V11 a 2.000 dolláros (600.000 forint) áráért cserébe még lengéscsillapítással is rendelkezik, sebessége pedig 55 km/h. Az már más kérdés, hogy egy ilyen eszközzel ez akár halálközeli élmény is lehet, de ahogy a gyártó is mondja, a szerkezetet profiknak fejlesztették. A 2.200 wattos motort egy 1.500 Wh-s akkumulátor táplálja, és elméleti hatótávja 120 kilométer, de ez értelemszerűen a tempó függvénye. A hegyi gyaloglást gyűlölők számára fontos információ, hogy akár 35 fokos emelkedőn is képes felgurulni, terepen pedig a 18 hüvelykes (és három hüvelyk széles) gumik garantálják, hogy relatíve komfortos legyen az utazás. A kérdés már csak az, kinek ér meg ennyi pénzt egy ilyesfajta masina, de vélhetően nem mi, magyarok vagyunk a piaci érdeklődés középpontjában, hiszen idehaza igencsak úri huncutság lenne egy ilyesfajta bringa. Ettől függetlenül azonban idehaza is kapható a modell, illetve kisebb testvérei, de nálunk 750.000 forint környéke az ár.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!