A Huawei Scale 3 a tömeg mellett többek között a testtömeg indexet, a testzsírszázalékot, a vázizom tömeget és a csontok ásványi anyagának összetételét is képes mérni. 

Ma már szinte minden okos, a mérleg mégis miért ne lenne az? Önmagában a tömegünknek lemérni már nem nagy okosság (erre gyakorlatilag bármilyen békebeli mérleg képes), így értelemszerűen a Huawei dobókockára emlékeztető okosmérlege is jóval többet tud egy sima súlymérésnél.

A Huawei Scale 3 pillanatok alatt felismeri a mérlegre álló felhasználót a korábban rögzített adatok alapján, és az életkorához társítva végez különböző méréseket. Az okosmérleg egyszerre 11 testmutatóról ad információkat, melyek pontosságát a Huawei szerint az egészségügyi adatokon alapuló algoritmus garantálja. A súly, a BMI (testtömeg-index), a testzsír százalék, a zsírmentes tömeg, a vázizom tömeg, a testvíz százalék, a fehérje, a csont ásványianyag- tartalom, a zsigeri zsír, az alap anyagcsere és a pulzusszám mérésekor a különböző korcsoportoknak más-más értéket emel ki. A Scale 3 a fitnesz- és egészségi adatok mellett elemez és javaslatokat is tesz, valamint testzsír-mérési jelentéseket is készít.

huawei-scale-3
Fotó: Huawei

A szóban forgó okosmérleg a Bluetooth kapcsolat mellett már a wifihez csatlakozva, az okostelefonos applikáció megnyitása nélkül is működik: a felhasználó hozzájárulását követően az eredményeket Bluetooth-on keresztül szinkronizálja a Huawei Health alkalmazással, wifi kapcsolat esetén pedig automatikusan feltölti azokat a Cloud szolgáltatásba, és szinkronizálja a Huawei Health alkalmazással.

A Huawei Scale 3 fehér színben érkezet el a hazai fogyasztókhoz: a termék a Media Markt, a 220 Volt és a Ramiris Kft. üzleteiben megvásárolható február 22-től, bruttó 9.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!