Kép: Techeblog

Ha lehet oldtimer autókra bukkanni összedőlő félben lévő fészerekben, akkor miért ne kerülhetne elő egy rendkívül ritka SEGA R360 a tanyasi gazból? 

A SEGA R360 egy olyan árkád játékgép volt, amit 1990 végén dobtak piacra Japánban, és a következő év elején világszerte. Mindezt azonban nem úgy kell elképzelni, hogy a játéktermek megszokott látványeleme volt, hiszen összesen valami 100-200 darabot szállítottak ki belőle. A szerkezet különlegessége, hogy két tengely segítségével bármely irányban 360°-ot tudott pörögni. Ehhez persze a játékost megfelelően kellett rögzíteni, és van is egy jó videó, ami bemutatja, milyen mókás volt az élet a SEGA R360 társaságában.

Nos, ilyen masinát sikerült találnia Lee Petersnek Észak-Írországban, egy tanyán. Peters már tavaly májusban rábukkant a leletre, de csak idén februárban ment el, hogy el is hozza.

Kép: Kotaku

A játékgépért a tulajdonosa soha nem ment vissza, így az a szabad ég alatt viselte hosszú éveken át az időjárás viszontagságait. Ennek megfelelően eléggé leamortizálódótt, de vélhetően felújítható, és működőképes állapotba hozható, bár ez elég komoly erőforrásokat igényelhet.

Kép: Kotaku

A hozzáértők úgy vélik, a masina az Ulster Arcade-ból származik, de a pontos eredet nem ismert. Ami pedig magát a SEGA R360-at illeti, akkoriban egészen előremutató kezdeményezésnek tűnt, ám aprócska problémája volt, hogy mindössze két játék támogatta, mégpedig a G-LOC: Air Battle, és a Wing War.