Hivatalos: érkezik az új PlayStation VR

Bár már eddig is suttogtak róla, végre a Sony is rámondta az áment: érkezik a PlayStation VR 2!

A 2016-ban debütált PlayStation VR-tól már debütálása idején sem estünk hanyatt, és az évek folyamán is csak apró frissítéseket kapott az eszköz. A kütyüt eredetileg a PS4-hez tervezték – igaz egy kis átalakítóval a PS5 is támogatja -, ám a PlayStation VR már megjelenésekor sem kínált olyan magas felbontást, mint a műfajban abszolút vezető szerepet betöltő Oculus vagy a HTC Vive. Mondjuk az ára is a töredéke az említett márka eszközeinek.


A Sony végül úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép, és készít egy kimondottan a PlayStation 5 képességeihez igazodó headsetet, mely mindenben nagy előrelépés lesz, tehát jobb felbontással, nagyobb látótérrel és fejlettebb mozgáskövetéssel rendelkezik. Viszont nem vezetéknélküli megoldásban gondolkodik a cég, hanem olyanban, ahol a headset egyetlen kábelen keresztül kapcsolódik majd a konzolhoz. Emellett tervben van egy új kontroller megalkotása is, ami tartalmazná a PS5 DualSense egységének legfontosabb elemeit.

PlayStation-VR-2
Fotó: Ars Technika

Míg az Oculus és a HTC több új eszközzel is előrukkolt az elmúlt évek folyamán, úgy tűnt, hogy a Sony az energiáinak nagy részét a PS5-be fektette. Ez persze nagyobbrészt tényleg így is volt, csakhogy a háttérben már akkoriban is folytak a munkálatok egy nextgen VR-rendszer fejlesztésével kapcsolatban.

A PlayStation VR 2-höz egyelőre sem kép, sem hivatalos elnevezés nem érkezett, de az sem kizárt, hogy ezzel a névvel kerül majd ki a boltok polcaira is. Bár a cég leghamarabb 2022-ben dobhatja piacra új virtuálisvalóság-szemüvegét, a fejlesztők már elkezdtek dolgozni azokon a játékokon is, melyeket kifejezetten ehhez a termékhez szánnak.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?