Ilyen a Kalasnyikov első intelligens shotgunja

A Kalasnyikov nem csupán gépkarabélyt gyárt, hanem olyan shotgunt is, ami felveszi videóra a lövöldözést, hogy aztán wifin tudja továbbítani. 

Amikor az ember a Kalasnyikov nevet hallja, akkor azonnal a legendás AK-47 jut eszébe, amit Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov tervezett meg a német StG44 alapján. Csakhogy a gyártó szortimentje nem merül ki a gépkarabélyok előállításában, sőt, messze túlmutat azon. Ékes példa erre az MP-155 Ultima is, ami az első orosz intelligens shotgun, amely a DEX 2021-en debütált. Első látásra talán valami olyasminek tűnik, mintha a DOOM nevű videojáték egyik fegyverét látnánk, de ennél természetesen sokkal többről van szó. Az intelligencia egyébként nem a konkrét használat közben jön be a képbe, sokkal inkább a körítés tekintetében.


https://youtu.be/eQsp34zo6aE

Már önmagában az is érdekes, hogy videofelvételeket készít használat közben, hogy ezeket utána wifi segítségével más eszközökre is továbbítani tudja. De mindezek mellett rögzíti a lövések és a találatok számát, beépített iránytűvel, valamint GPS-szel rendelkezik. Amikor pedig lemerül, USB-C csatlakozás segítségével tölthető, ami egyébként adattovábbítás tekintetében is használható. Dmitrij Taraszov, a Kalasnyikov Group vezérigazgatója szerint ez a fegyver valami olyasmi, mint egy új iPhone a mobiltelefonok piacán. Véleménye szerint termékük új szintre emeli a fegyveres vadászatot Oroszországban. Az MP-155 Ultima olyan embereknek fog igazán tetszeni, akik nem tudnak meglenni kütyük nélkül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?