Tarolt a Netflix az idei Golden Globe-on

Vasárnap este tartották a 78. Golden Globe-díjátadót, ahol nem meglepő módon a Netflix aratta le a babérokat. 

Egy ideje már nem kérdés, hogy a Netflix streaming szolgáltatónak helye van-e a nagyok között, és ezt a mostani Golden Globe is igazolta. A streaming óriást összesen 42 filmes és tévés kategóriában jelölték, melyek közül a II. Erzsébet királynő uralkodásáról szóló A korona 6 jelölésből négyet vihetett haza. Walter Tevis 1983-as azonos című regénye alapján készült, A vezércsel című sakkozós sorozatot is díjazták, amely a legjobb egyévados/antológia sorozat díját vihette el, míg a főszereplő Beth Harmont alakító Anya Taylor-Joy a legjobb női főszereplő lett a limitált sorozat kategóriájában.


A legjobb forgatókönyvért járó díjat a szintén netflixes A chicagói 7-ek tárgyalása című tárgyalótermi dráma érdemelte ki, illetve az időközben elhunyt Chadwick Boseman a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című netflixes zenés-drámafilmért posztumusz kapta meg a legjobb férfi színészi alakításért járó kitüntetést. A legjobb női főszereplő musical vagy vígjáték kategóriában a Fontos vagy nekem című film főszereplője, Rosamund Pike lett.

Természetesen a netflixes tartalmak mellett is akadtak igazi gyöngyszemek: történelmet írt Chloe Zhao, aki az első ázsiai női rendezőként nyert a Nomádok földje cím alkotásával. A legjobb színésznőnek járó elismerést Andra Day kapta a The United States Vs. Billie Holiday című filmben nyújtott alakításáért.

Nagyon ment a Borat 2, a 2006-os film folytatása, illetve a Pixar Lelki ismertek című animációs filmje is: előbbi a legjobb lett vígjáték/musical kategóriában, a Boratot játszó Sacha Baron Cohen pedig a legjobb vígjáték/musical színész díját nyerte el, míg a Lelki ismeretek animációt a legjobb animációs film és legjobb filmzene kategóriában díjazták.

A Golden Globe díjazottak teljes listáját itt találjátok.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?