Ember legyen a talpán, aki különbséget tud tenni a TikTokon már több százezres követőtáborral rendelkező, deepfake technológiát használó ál-Tom Cruise és az igazi között. 

A kép-és videóhamisításra használt deepfake technológiától már jó ideje óva intenek a szakemberek, akik szerint néhány év alatt alaposan eldurvulhatnak az elsőre ártatlannak tűnő kamu videók. A deeptomcruise nevű fiók egyelőre nem tűnik veszélyesnek, egyetlen látható célja ugyanis az, hogy deepfake technológiával készült videókat osszon meg Tom Cruise-ról a TikTokon.

Bár a hamis-Tom Cruise videók félelmetesen igazinak tűnnek, a szemfüles nézők szerint több olyan momentum is van a videóban, amely a felvétel valótlanságáról árulkodik. Az egyik ilyen, hogy a videóban Cruise szemüvege a másodperc törtrészére eltűnik az arca előtt, illetve a szája sem mindig a szövegnek megfelelően mozog. A félelmetes az egészben az, hogy ezek alapvetően parányi hibák, és kevésbé jó felbontásban, telefonról nézve vagy hallgatva könnyen gondolhatjuk azt, hogy az igazi Tom Cruise-t látjuk.

A három lenti posztban ti is megnézhetitek saját szemetekkel, hogy a deepfake technológia hogyan másolta le a színész arcát oly módon, hogy még a Mission Impossible maszkjait tervező szakemberek is megirigyelnék!

@deeptomcruise

Sports!

♬ original sound – Tom

@deeptomcruise

♬ original sound – Tom

@deeptomcruise

I love magic!

♬ original sound – Tom

Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik állnak a cikk írásának pillanatában 367 ezer követővel rendelkező profil mögött, és még az sem derült ki, hogy az igazi Tom Cruise mit szól a történtekhez.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!