Rekordszámú BAFTA-jelölést kapott a The Last of Us Part II

Tizenhárom BAFTA-díjra jelölték a The Last of Us Part II nevű akció-kalandjátékot, amely ezzel megdöntötte az eddigi csúcstartó, Control és Death Stranding játékokat, melyek korábban tizenegy jelölést zsebelhettek be. 

Hét év után kapott folytatást az amerikai Naughty Dog csapata által fejlesztett posztapokaliptikus akciójáték, ám a The Last of Us Part II fogadtatása felemás lett: bár a kritikusok többé-kevésbé egységesen imádták a játékot, addig a rajongók már közel sem voltak ennyire lelkesek.


Az amerikai IGN portál tegnap osztotta meg az idei BAFTA-díjátadó videojátékos  jelöltjeinek hosszú listáját, amelyből egyértelműen kitűnik, hogy a Brit Filmakadémiának bejött a The Last of Us Part II, hiszen nem kevesebb, mint 13 díjra jelölték. Külön érdekesség, hogy a zombis játék 5 olyan díjra is esélyes, amelyeket színészeknek szoktak adni: a legjobb főszereplőnek Ashley Johnson (Ellie) és Laura Bailey (Abby) is jelölték, a legjobb mellékszereplő díjáért pedig Jeffrey Pierce (Tommy), Shannon Woodward (Dina) és Troy Baker (Joel) indulhat. Ez egyben azt is jelenti, hogy videojáték legjobb esetben is csak 10 jelölést vihet haza, de ennyi baj legyen!

last-of-us-bafta
A The Last of Us Part II mellett a Ghost of Tsushima kapta a legtöbb jelölést.  Fotó: Polyfon

A The Last of Us Part II mellett a Ghost of Tsushima (10 jelölés), a Hades (8) a Spiderman: Miles Morales (7) és az Animal Crossing: New Horizons (5) is jól ment. A 2021-es BAFTA videojátékosok díjait március 25-én fogják kihirdetni, a jelöltek teljes névsorát pedig itt találjátok meg.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?