Transznemű karakterekkel is játszhatunk majd a Harry Potter: Hogwarts Legacy-ben

Manapság egyre több játékban van lehetőség transznemű karaktert kreálni – például a Cyberpunk 2077-ben is -, és jelenleg úgy néz ki, hogy a várva várt Harry Potter: Hogwarts Legacy is lehetőséget ad majd erre. 

Jason Schreier ezúttal is tűzközelben járt, már ami a videójátékos híreket illeti: a Bloomberg újságírójával nemrégiben a Harry Potter: Hogwarts Legacy fejlesztői osztottak meg érdekes bennfentes infókat, melyek alapján jelenleg úgy áll a helyzet, hogy akár transznemű varázslótanoncok is lehetünk a nyitott világú akció-szerepjátékban.


A cikk szerint a Harry Potter-univerzumban játszódó játékban mi magunk dönthetjük majd el, hogy maszkulin vagy feminin hangja legyen avatárunknak, attól függetlenül, hogy milyen testet kreálunk a karakternek. Emellett mi határozzuk meg azt is, hogy boszorkányok vagy varázslók vagyunk, mert ez alapján osztanak majd be minket a hálókörletekbe.

A döntés hátterében minden bizonnyal a Harry Potter-könyvek írójának állítólagos transzfób megnyilvánulásai állnak. Bár J. K. Rowling sokáig a sokszínűség példaképe volt – hiszen az írónő nem csupán szóbal állt ki a melegek jogaiért, de a regényeinek egyik legfőbb karakterét, Dumbledore-t is melegként formálta meg -, az utóbbi időben viszont nagyot fordult a kocka, és az írónő sokak szemében vált célkeresztté, miközben több LMBTQ-szervezet is megtámadta. Ez az oka minden bizonnyal annak is, hogy a játékot fejlesztő Avalanche és Portkey Games nem engedte, hogy az írónő részt vehessen a készülő játék projektjében.

Az 1800-as években játszódó, nyílt világú RPG-ben a Roxfort diákjainak bőrébe bújhatunk, akiknek az iskolai teendőkön túl mindenféle veszélyes kalandban is helyt kell majd állniuk. A PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series konzolokra érkező Harry Potter: Hogwarts Legacy leghamarabb 2022-ben jelenhet meg.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?