Egyszerűen nem tudtuk megállni, hogy ne írjunk róla: végre bemutatkozott a régóta várt Hogwarts Legacy, ami olyan csodálatos, hogy mi már most azonnal játszanánk vele. 

A Hogwarts Legacy a varázslóvilág múltjába vezet vissza, ahol megismerhetjük a Roxfort titkait. Mivel a történet az 1800-as években játszódik, így nem véletlen, hogy már maga a címében sem találkozhatunk a Potter névvel, ebben a sztoriban ugyanis nem Harry, Ron és Hermione kapja majd a főszerepet.

Az első nyílt világú Harry Potteres akció-szerepjáték a varázslóiskola diákjainak életébe enged betekintést, akiknek –  Harryékhez hasonlóan – az iskolai teendőik (varázslás, bájitaltan, stb.) mellett számos veszélyes kalandban is helyt kell állniuk: harcolhatnak, repkedhetnek, haverkodhatnak különböző szörnyekkel vagy éppen megküzdhetnek velük.

A pletykák szerint a főgonosz minden bizonnyal egy egykori halálfaló lesz, akivel karakterünknek fel kell vennie a kesztyűt. Ami pedig minket illet: ha igazak a pletykák a mi figuránk egy ötödéves diák lesz, aki éppen akkor került át egy másik varázslóiskolából a Roxfortba.

 

Elnézve a beharangozót, nagyon úgy tűnik, hogy a Warner még tartogat meglepetések, és jól tette, hogy végül nem vált meg a videojátékos divíziójuktól. A Hogwarts Legacy PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series konzolokra fog érkezni, minden bizonnyal valamikor 2021-ben. Csak győzzük kivárni!

Hogwarts Legacy
Forrás: Warner Bros. Games

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!