A Skeebdo egy olyan platformokon átívelő alkalmazás, amely filmek és tévéműsorok alapján javítja a felhasználó angol szókincsét. 

Az új nyelvek tanulása közben sokak számára jelent problémát az idegen szavak memorizálása: van akinek a szavak megtanulása okoz gondot, míg másoknak csak a passzív szókincse gyarapszik tőle. Erre a problémára kínál megoldást a magyar-svájci fejlesztésű Skeebdo alkalmazás, amely a filmek és sorozatok szókincstárát felhasználva fejleszti a felhasználó nyelvtudását. Természetesen mindenki a tudásszintjének megfelelően használhatja az appot, hiszen a tanulás elején beállíthatjuk, hogy milyen szinten beszéljük az angolt, így a szavakat is ezek alapján választja ki a kijelölt filmből vagy sorozatepizódból a program.

Az androidos és iOs eszközökre is elérhető alkalmazás 200 ezer film és sorozat 40 ezer különféle kifejezését gyűjtötte egybe, annak érdekében, hogy a szavak hosszútávon is rögzüljenek. A Skeebdo a már jól ismert szókártyákat használja a nyelvtanításra, miközben egyre nehezebb feladatokat gördít a felhasználok elé. A filmek és a sorozatok támaszként szolgálnak a nyelvtanulónak, hiszen a kontextus, vagyis a filmben elhangzott mondatrészek segítségével az is elsajátítható, hogy egy adott szót hogyan kell használni.

skeebdo
Fotó: Skeebdo

A csapat tervei között nem csak filmek és sorozatok szerepelnek, hanem más tartalmak is, így a jövőben könyvek, újságcikkek, illetve YouTube videók szókincseit is beépíthetik az alkalmazásba.

[sc name=”facebook”