Ez nem sci-fi, hanem a valóság: földfeletti kikapcsolódásra invitáló űrhotel nyithatja meg kapuit, a tervek szerint valamikor 2027-ben. 

Igaz, most nem, hogy az űrbe, de úgy amblokk sehova sem ajánlott menni, álmodozni mindenesetre lehet. Az első Föld körüli pályán keringő luxushotel például 2027-ben állna készen a vendégek fogadására, hátha addigra már jobb lesz a helyzet.

A mozival, étteremmel, uszodával, és Földre néző panorámával rendelkező luxus-űrszálloda lényegében egy űrállomás lesz, csak annál még sokkal menőbb, hiszen ide civilek is felmehetnek. A tervezők elképzelése szerint az űrhotel egy hatalmas kör alakot alkot majd, melynek folyamatos forgása állítaná elő a mesterséges gravitációt. (Tehát valami olyasmi logika szerint működne, mint Chris Nolan Csillagok között című filmjében a csillagközi útra induló űrhajó.)

Az űrszálloda ötlete először 2012-ben merült fel: a projekt ötletgazdája a Gateway Alapítvány, mely először egy kisebb, de hasonló elv alapján működő szerkezetet hozott volna létre az űrben, aminek a Von Braun Állomás nevet adták volna Wernher von Braun (1912-1977), a rakétatechnológia német úttörője után. A projektet jelenleg az Orbital Assembly Corporation viszi, akik a Voyager állomást is kivitelezik, amelyen a luxus szálloda megvalósulhatna. (A céget John Blincow egykori pilóta vezeti, aki egyben a Gateway Foundation feje is.)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!