Kinek halálhírét keltik, sokáig fog élni. Bár azt senki sem tudja, meddig él majd Elon Musk, de az már biztos, hogy a Tesla és a SpaceX atyjának valaki tényleg a halálhírét keltette nemrégiben. 

Elon Musk halálhíre március 5-én reppent fel a médiában, amely szerint a milliárdos üzletember egy felrobbant akkumulátor miatt életét vesztette. A pletyka először a Twitteren jelent meg, és az álhírek jó szokásához híven szélsebesen kezdett terjedni a különféle platformokon.

Musk természetesen él és virul, és csak egy jól összehangolt akcióról volt szó, amelynek vélhetően az volt a célja, hogy a Tesla részvényeit megingassák. Az iparmágnás halálhírét először alacsony követőszámú fiókok osztották meg #RIPElon hashtaggel a Twitteren, amelyhez hamis képeket is csatoltak a csalók, mintha a Fox News, az Al Jazeera, a Buzzfeed vagy az elektromos autókkal foglalkozó Electrek oldal is írt volna a tragikus hírről.

A hitelesség kedvéért még egy, a Tesla PR-részlegének nevével fémjelzett „hivatalos” közleményt is kiadtak a szélhámosok, ami azért vicces, mert a Teslának jelenleg nincs is PR részlege. Hovatovább még Elon Musk gyermeke és édesanyja nevében is közzétettek hamis posztokat a neten, amihez még a baleset körülményeit bemutató képeket is csatoltak.

elon-musk
Fotó: The Drive

Az összehangolt támadás eredménye végül az lett, hogy a Tesla mostanság egyébként sem túl stabil részvényei alig két óra alatt több mint 10%-ot estek. Hogy ki, vagy kik állhatnak a támadás mögött, arról egyelőre nincs információ, ám a hamisítok minden bizonnyal egy nagyobb felvásárlásnak akartak megágyazni ezzel az akciójukkal. Musk egyébként nem csinált nagy ügyet a dologból, csupán egy Twitterre kirakott lehangolt smile-val rendezte el az egészet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!