A Tesla és a SpaceX cégvezére még 2019-ben a Twitteren méltatta a The Battle of Polytopia című körökre osztott stratégia játékot, azóta kis túlzással élve, de mindenki ezzel akar játszani. 

Elon Musknak elég csak nyilvánosan megemlíteni valamit, és utána mindenkinek arra fáj a foga. A dollármilliárdos üzletember először egy tweetben említette meg a Polytopia-t, nemrégiben pedig Joe Rogan podcastjéban beszélt arról, hogy jelenleg is ez a kedvenc stratégiai játéka. A játékot fejlesztő Midjiwan hálából Teslákat rakott a játékba.

Az oda-vissza gesztusoknak természetesen meg is lett az eredménye, hiszen már 13 milliónál jár a Polytopia letöltése, amely egy minimál grafikával rendelkező indie játék esetében kifejezetten szép mérföldkő – írja a Gamespot.

Aki esetleg nem ismerné, a The Battle of Polytopia egy körökre osztott játék, amelyben birodalmunk építése, fejlesztése és szépítése mellett hadseregünk felállítására és a csatározásokra is nagy hangsúlyt kell fektetni. A 13 milliós letöltés az ingyenes okotelefonos változatokkal (iOS, Android), illetve a fizetős Steames verzióval jött össze. A játék értékelése egyébként több mint kiváló, 96%-os a Steamen, ami arra utal, hogy nemcsak a híre nagy, hanem valóban egy minőségi fejlesztésről van szó.

Elon Musk véleménye pedig tényleg aranyat ér, és erre már számtalan esetben kaptunk példát: január végén egy elismerő Twitter posttal még a mostanság pengeélen táncoló CD Projekt értékét is sikerült jócskán megugrasztania a tőzsdén. A Polytopiát egyébként korábban mi is rommá dicsértük, ingyenes mobilos játékokat ajánló cikkünkben. Nem csoda, hogy a jó Elon is felfigyelt rá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!