Föld órája 2021: Kapcsold le te is az áramot!

Mint minden évben, idén is sor kerül a World Wide Fund for Nature (WWF, magyarul Természetvédelmi Világalap) által minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő Föld órája nevű nemzetközi eseményre. 

A Föld órája (Earth Hour) kezdeményezés még Ausztráliában indult 2007-ben, és már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A kezdeményezés célja, hogy a szimbolikus lekapcsolással felelhívja a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére.


Magyarország először 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz, amely során világszerte helyi idő szerint este 8 és 9 óra között a világ számos városában lekapcsolják a díszkivilágításokat és különböző környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényeket tartanak. Idén március 27-én lesz a Föld órája, amihez természetesen ezúttal is bárki csatlakozhat, csupán annyit kell tennie, hogy 20 óra 30 perctől egy órára kikapcsolja az otthonában az elektronikus berendezéseket és leoltja a világítást.

Az akció során idén is számos nagyvárosban és kistelepülésen egy órára lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait, valamint otthonukban a villanyt az emberek, hogy így fejezzék ki elkötelezettségüket a bolygó megóvása iránt. A hazai szervezésért felelős WWF Hungary arra kéri a résztvevőket, hogy regisztráljanak a foldoraja.hu internetes oldalon, amit ide kattintva, akár már most megtehettek. Ha pedig hosszú távon is fontosnak tartjátok a hazai természeti értékeink megóvását, akkor csatlakozzatok a WWF Tagsághoz!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?