Netflix: ismét hasznos funkcióval újít a streaming-óriás

A Netflix mobilalkalmazása ezúttal olyan új funkciót húzott elő a tarsolyából, mely elsősorban utazások alkalmával lehet hasznos és kényelmes megoldás. 

A Netflix újdonsága lehetővé teszi, hogy internetkapcsolat nélkül is élvezhessük kedvenc tartalmainkat, az új funkció lényege ugyanis az, hogy az applikáció automatikusan letölti telefonunkra a kedvelt filmjeinket és sorozatainkat. Ennek segítségével már az offline tartalomfogyasztás sem okozhat problémát, hiszen netkapcsolat nélkül is megnézhetjük kedvenc sorozatunk soron következő epizódját.


Természetesen nem arról van szó, hogy a Netflix fogja magát, és kedvére letölt mindenféle filmet és sorozatot a mobilunkra. Az alkalmazás friss funkcióját egyrészt engedélyezni kell, másrészt a program mögött gépi tanulás dolgozik, tehát a rendszer a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, hogy mit nézne legközelebb szívesen a felhasználó, akinek természetesen arra is lesz lehetősége, hogy a funkció beállításánál megadja, mennyi tárhelyet használhat fel az alkalmazás az offline tartalmak letöltésére.

netflix
Fotó: Sencor Tower

Miután megnéztük az alkalmazás által letöltött tartalmakat, természetesen bármikor kitörölhetjük őket a tárhelyről, illetve arra is van lehetőségünk, hogy a letöltött filmeket és sorozatokat tévéről is streamelhessük. Az új funkció jelenleg csak Androidon fut, és arról egyelőre nincs konkrét információ, hogy iOs eszközökre mikor érkezhet meg az újítás, ám ismerve a Netflix törekvéseit nem valószínű, hogy az iPhone-tulajdonosoknak sokat kell majd várnia a streamingszolgáltató egyik legújabb funkciójára.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?