Oroszföldön lakik a Mandalorian kézműves fejvadász űrhajója

Néha egészen csodálatos, hogy emberek mire képesek a rajongásuk által vezérelve. Mint Oroszországban az az ember, aki a Mandalorian fejvadász bárkáját replikálta. 

Miután a Lucasfilm a Disney birtokába került, sokan tartottak tőle, hogy rossz irányba indul majd a méltán híres univerzum történéseit feldolgozó sorozat. Jött is a Mickey-egér füles rohamosztagos, és még egy halom mém, nem is beszélve arról, hogy a felvásárló valóban filmes tömeggyártásba kezdett. Ezek között akadt jó, rossz, és még rosszabb, de a Mandalorian kimondottan sikeresnek nevezhető. Ennek a történetszálnak az egyik jellegzetes szereplője a Razor Crest névre hallgató harci hajó. Tulajdonosa az a Din Djarin, aki a kenyerét fejvadászatból keresi, hogy az éhes szájakat betömhesse. És itt jön a képbe a rajongás, ugyanis egy orosz figura, név szerint Ajaal Fedorov és pajtásai úgy döntöttek, itt az idő megalkotni a valóságban is a bringát.


Az ötletgazda elmondása szerint amint meglátta az űrhajót a sorozatban, rögtön tudta, hogy ezt meg kell építenie. A fülkében is igyekezett az élethűségre törekedni, de mint a videóban látható, sajnos ezt nem tudta igazolni, hiszen a hidegre való tekintettel nem voltak akkumulátorok a masinában. A szibériai Jakutszk városában lakozó replika 13 méter hosszú, négy méter magas,  súlya pedig meghaladja az 1 tonnát. Nem véletlen, hogy a videó cipekedős részénél szinte két focicsapatni fiatal látható.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?