Olajba merített videokártyákkal bányásszák a kriptopénzt

Az olajba merített GeForce RTX 3090 a jövő a bányásziparban? A jelentések szerint már így is bányásszák a kriptopénzt. 

Látva az árfolyam-növekedéseket, nem csoda, hogy az őrület egyre csak nő a kriptopénzek és azok bányászata iránt. Ez persze nem sok jót jelent a videokártyát vásárolni akaró játékosoknak. Már csak azért sem, mert a jelentések szerint a bányászok már olyan rendszereket is bevetettek, amelyeknél több videokártyát olajba merítve használnak.


Általában alacsony feszültség és léghűtés mellett próbálják megnyújtani a kártyák élettartamát, Vietnámban azonban divat lett, hogy inkább olajba merítik azokat. Egy felvételen nyolc olyan GeForce RTX 3090 látható, ami ásványi olaj alatt dolgozik.

A részletek nem igazán derültek ki, de az ötlet alapelve az, hogy az ásványi olaj-alapú hűtés fenntartható és megnöveli egyes komponensek élettartamát. Ezen felül olyan részeket is hűt, amiket a levegő- vagy vízhűtés nem tud. Persze emellett ez az irány nem túl tiszta, időigényes is, és nagyon drága. Bányászoknak mégis ideális lehet, ha minél többet ki akarnak préselni a videokártyákból.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Bitcoin News, Y_Leak_VN

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?