Így zajong a Marson a Perseverance

Egy másfélperces videóban hallhatjuk, milyen zajokkal jár a Perseverance működése, aztán rájövünk, az egész videóban a hozzászólások a legjobbak. 

A Perseverance marsjáró néhány napja már teszi a dolgát, de most először hallhatjuk, milyen zajokkal jár mindez. Nyikorgás, tompa puffanások, csikorgás, és közben azokat a képeket is láthatjuk, amiket munkavégzés közben készít. A március 7-né szolgálatba állt, 27,3 méter hosszú eszköz azért kapott mikrofont, hogy a közönség hallja, mi történik a landoláskor. Ám a küldetésért felelős csapat úgy gondolta, miért ne lehetne a felszínen hallható zajokat is megosztani. Így lehet, hogy a felvételen szerepel több olyan nesz, amik a mozgással járnak együtt, de hallunk valami mást is.


Ez utóbbinak eredetét vizsgálják a mérnökök, hiszen lehet a felszíni mozgáshoz kapcsolódó zörej, de akár elektromágneses interferencia is. A kamera-és mikrofon alrendszerek vezető mérnöke, Dave Gruel úgy fogalmaz, ha vezetés közben az autójából jönnének ilyesfajta zajok, azonnal félrehúzódna megvizsgálni a helyzetet. Ami azonban mindezen dolgokban a legérdekesebb, az a videó alatt található hozzászólásokban rejlik. Mert végre tényleg csak a humor van, és nem az okoskodás, meg egymásnak feszülés. Akad, aki szerint ilyen, ha rossz környékre költözöl, és éppen szerelik le a kerekeidet. Más úgy véli, csak egy kis WD-40 kell, és máris elcsendesedik minden, míg szintén másvalaki szerint ki kellene engedni a kéziféket. Azonban az egyik leginkább szellemes megjegyzés azé a felhasználóé, aki megjegyezte, milyen kedves dolog a Marstól, hogy leállította a zenéjét, és így hallhatjuk a Perseverance hangjait.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?