A jelentések szerint vakvágányra futottak az eladással kapcsolatos tárgyalások, így bezárhatja a mobilos részlegét az LG. 

Idén már többször pletykáltak arról, hogy az LG kilépne a mobilpiacról, de legalábbis a nagyját leépítené a divíziójának. Aztán az LG mindig cáfolta a híreket. A dél-koreai dongA azonban arról adott ki jelentést, hogy iparági források szerint mégis rosszra fordul az LG mobilos ágazatának sorsa.

A jelentések szerint a Vingroup vagy a Volkswagen vásárolta volna fel az LG mobilos részlegét, azonban vakvágányra futottak a tárgyalások. A lehetséges vásárlók állítólag túl magasnak találták az árat annak fényében, hogy az LG a globális piac nagyjából 1 százalékát teszi ki a mobilpiacon.

Ennek következtében a dongA állítása szerint az LG a mobilos részleg bezárását fontolgatja, a döntésről pedig már április elején értesíthetik a dolgozókat. A munkavállalókat megpróbálják majd más részlegeken belül elhelyezni. A jövőbeli mobilok fejlesztését leállították állítólag. Remélhetőleg hamarosan kiderül, mi lesz a sorsa az LG-nek, a legtöbben persze annak örülnének, ha feltámadna a márka a mobilpiacon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: GadgetMatch, XDA