Leghamarabb 2054-ben kezdődhetnek el a Marson épülő Nüwa városának építkezési munkálatai, az első látványtervek pedig már meg is érkeztek. 

Az ABIBOO Studio űrépítészei összesen öt marsi városhoz készítettek látványtervet, köztük a jövőbéli fővárosnak kikiáltott Nüwa városához is. A marsi település nagyban hasonlítana a Föld városaihoz, így többek között otthonoknak, irodáknak, illetve zöld területeknek adna otthont, mindezt egy szikla oldalába építve, hogy a lakók könnyebben védekezhessenek a veszélyes sugárzás ellen.

A jelenlegi tervek szerint a Mars energiaellátását napenergiával oldanák meg, az oxigén nagy részét a termesztett növények termelnék, az ivóvizet pedig valamilyen formában a bolygó felsőbb rétegeiben elraktározódott vízből nyernék. Az ABIBOO alapítója hozzátette, hogy mérnökeikre és kutatóikra még rengeteg feladat vár, és számtalan specifikus problémakörrel is meg kell még birkózniuk, többek között például a gravitáció kérdésével is, amely a Föld gravitációjának csupán egyharmada. A várostervezéssel foglalkozó amerikai vállalat szerint a fővárosnak kikiáltott Nüwa megépítéséhez 2054-ben foghatnak hozzá, 2100-ra pedig már az első lakosok is megérkezhetnek az újonnan épült városba, amelynek tervezett lakossága 250 ezer fő lenne.

Az ott élő emberek fő táplálékai a növények lennének, de a Telegraph értesülései szerint a mikroalgák is fontos szerepet játszanának a jövő táplálkozásában. Ami a kikapcsolódást illeti, a lakosoknak ugyanazokban a szórakozási lehetőségekben lehetne részük, mint a Földön élő társaiknak, tehát a sporttól a táborozáson át a művészetekig mindent kipróbálhatnának. A főváros különleges neve egyébként az archaikus kínai mitológiában ismert Nü-va istennő nevéből ered, akihez egyes források szerint az ember megteremtése és az ég kifoltozása köthető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!