Szeretnéd a Jurassic Park terepjáróját? Most megveheted!

Jó, kicsit lódítottunk, mert nem konkrétan a Jurassic Park című moziban látható egyik autó kerül kalapács alá, hanem egy replika, de azért így sem rossz.

A Jurassic Park egyértelműen meghatározó címe a filmtörténelemnek, hiszen a sorozat, illetve annak első része még mindig hatalmas népszerűségnek örvend. Ebben volt látható az a terepjáró, ami mindenkinek a tudatába olvadt, és többen gondolták úgy, szeretnének maguknak egy ilyen terepjárót.


Kép: Techeblog

Nos, akinek éppen nincs mire költenie, de az anyagi háttér bőségesen elegendő, annak jó hír, hogy egy replika árverése éppen most folyik. A Barrett-Jackson aukcióján fellelhető modell egy 1993-as Ford Explorer XLT, amit külsejét igyekeztek a lehető legjobban a filmben látható járműével megegyezővé tenni.

Kép: Techeblog

Így aztán a gallytörő rács, a lámpák, és természetesen a festés/matricázás is autentikus. Eredetileg egyébként az aukciósház januárban küldte volna kalapács alá az autót, ám végül sok egyéb más körülmény miatt erre március 20-27 között kerül sor.

Kép: Techeblog

Ami az egyéb paramétereket illeti, az Explorer egy 4,0 literes , hathengeres motorral rendelkezik, ami négysebességes váltón keresztül adja át a teljesítményt a kerekekre. Mindezek mellett elöl tárcsaféke van, odabent pedig klímával hűthetik magukat a megfáradt utasok. Habár itthonról valószínűleg amúgy sem utazott volna ki senki az árverérsre, azon a járvány miatt egyébként sem lehet személyesen részt venni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?