Az Amerikai Filmakadémia megköveteli a személyes részvételt az áprilisban tartandó Oscar-gálán, a Zoom megjelenés tehát nem opció a jelölteknek. 

A Filmakadémia már korábban bejelentette, hogy a szokásos február végi időpont helyett idén április 26-án adják át az Oscar-díjakat. Az indoklás az volt, hogy hátha addigra több amerikai mozi is újra meg tud nyitni, így a bemutatott filmek is nevezhetővé válnak az Oscar-díjra.

A várakozásokkal ellentétben az Akadémia végül arra a döntésre jutott, hogy a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében (például, hogy valaki lenémítja magát a videóhívás közben), csakis személyes jelenlét mellett vehető át a díj. A bizottság azt is hozzátette, hogy az eseménynek helyt adó, Los Angeles-i Dolby Theatre-ben mindent megtesznek majd, hogy a résztvevők a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a meghívottak közül akad-e majd olyan, aki emiatt nem lesz hajlandó elmenni a gálára, bár ha tippelnünk kellene, akkor valószínűleg nem. A Golden Globe és az Emmy szervezői egyébként engedélyezték a Zoom használatát, így joggal merül fel a kérdés, hogy az Oscar-díj bizottságának ez miért nem felel meg. A várható résztvevők között több idősebb alkotó is van: Anthony Hopkins 83, Paul Raci 72, Frances McDormand 63, Gary Oldman 63.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!