Egyes horvát benzinkutakon már bitcoinnal is lehet fizetni

Igaz a hír, miszerint a MOL-csoport egyik tagjának, a Tifonnak benzinkútjain már bitcoinnal és számos más kriptovalutával is lehet fizetni. 

Az elmúlt hónapokban több nagyvállalat jelentette be, hogy fizetőeszközként, illetve befektetési eszközként is elfogadja a kriptovalutát. A Tesla például még február elején közölte, hogy bizalmat szavaz a kriptodevizának, mint fizetőeszköznek a cég autóiért, néhány nappal ezelőtt pedig maga Elon Musk közölte, hogy a mai naptól kezdve már náluk is lehet bitcoinnal fizetni. Jól látszik, hogy az alternatív fizetőeszközök használata egyre szélesebb körben válik elfogadottá, horvát lapértesülések szerint pedig már a MOL-csoport egyik tagjának, a Tifonnak benzinkútjain is adott a lehetőség a bitcoinnal való fizetésre.


A Cointelegraph információ szerint a horvátországi Tifon benzinkutakon a Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, EOS és a Dai kriptovalutákat fogadják el, a platformot a tranzakciókhoz pedig az Electrocoin cég biztosítja. A vállalat a Paycek nevű digitális kriptoszolgáltatóval állt össze, és közösen indították el a projektet, amelynek keretén belül a kriptopénzt fiat pénzre, azaz a központi bankok vagy más állami hatóságok által kibocsátott és deklarált törvényes fizetőeszközre, ebben az esetben kunára lehet váltani. Arról egyelőre nincs információ, hogy itthonra vagy más országokba mikor érkezhet meg az új fizetési mód, de nem kizárt, hogy hamarosan.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?