A Nickelodeon nemrégiben két SpongyaBob-epizódot is eltávolított a műsortárából, mert azok olyan kifogásolt elemeket tartalmaztak, amelyek problémásak lehetnek a gyerekek számára.  

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk a Spongyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozatot, hiszen a több mint 20 éve futó mese itthon is legalább annyira népszerű, mint a tengerentúlon. A Stephen Hillenburg tengerbiológus által megálmodott történet a Csendes-óceán egyik lagúnájában, Bikinifenéken játszódik egy tengeri szivaccsal, Spongyabob Kockanadrággal a főszerepben, aki bolondos barátaival mindenféle agyalágyult kalandba keveredik. Bár a mese megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend a kicsik és a nagyok körében egyaránt, nagyon úgy tűnik, hogy a rajzfilmsorozat mégsem minden epizódja ajánlott a gyerekeknek.

A sorozatot gyártó Nickelodeon nemrégiben döntött úgy, hogy a SpongyaBob Kockanadrág két epizódját is leveszi a műsortárából, pontosabban nem engedélyezi már ezeket streamelni a Paramount+-on, és megvásárolni sem az Amazonon és más VOD-szolgáltatókon. A problémás részek egyike a harmadik évadban debütált Kapuzárási pánik című epizód, amiben Rák úr rájön, hogy kezd eljárni felette az idő, ezért elhatározza, hogy Spongyabobékkal tölt egy görbe estét. Ez persze még nem is lenne baj, ám az epizódban van egy olyan rész, amikor Patrik azt javasolja, hogy törjenek be egy nő házába, és lopják el annak alsóneműjét. Bár a Nickelodeon nem jelezte konkrétan, hogy ez a momentum az oka az epizód levételének, annyit viszont hozzátettek, hogy ezt a részt már 2018 óta nem sugározzák az adókon.

A másik epizód, amely törlésre került a Kwaratined Krab című rész volt, ami még 2019-ben készült el, és mostanság került volna több országban is bemutatásra. Ez esetben azért döntöttek a törlés mellett, mert a sztori szerint vírushelyzet tör ki a Rozsdás Rákollóban, amiért karanténba kerül az egész étterem a benne lévő vendégekkel egyetemben. A Nickelodeon végül úgy döntött, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel ezt a részt inkább törölnék.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!